Nuffnang Ads

Isnin, Jun 27, 2011

4 Makanan paling bahaya di asia

Menurut satu kajian di barat,negara asia banyak mempunyai makanan yang merbahaya untuk di makan.Dan menurut mereka lagi tukang masak asia mempunyai kepakaran maut,Dan benar-benar berani.Inilah antara ribuan makanan maut menurut kajian mereka.Jangan terperanjat ! tempat pertama buah kebangaan kita,raja segala buah...
DURIAN
LAZAT...Tapi mudarat
Jika anda memakan buah durian kemudian minum arak ianya boleh mendatangkan maut serta merta.Oleh sebab itu buah durian sangat di takuti oleh mat atau mek salleh (orang putih).

kandungan kalori dan gula dalam ulas-ulas durian itu antara aspek yang harus diberi pertimbangan sebelum kita menelan semua ulas yang ada di hadapan mata.Terutamanya jika anda penghidap kencing manis,semput,stroke dan lemah jantung.

OTAK MONYET
ZALIM...Otak monyet di makan hidup-hidup

Ini hidangan orang-orang Cina, bukan sahaja akan  menjadikan perut anda mual, tetapi juga boleh berpotensi berbahaya untuk kesihatan anda. Jika anda makan otak monyet anda boleh dijangkiti dengan penyakit yang sama dengan penyakit lembu gila.

Kenikmatan yang ada sangat berbahaya, karena ada resiko spongiform encephalopathy, penyakit otak yang  terbukti sangat merbahaya buat manusia.

Tikus panggang dan sup kelawar
TIKUS PANGGANG...Geli dan jijik
 Jika tidak betul masak, anda boleh akhirnya mati. Daging kelawar dan tikus boleh mengandungi parasit atau patogen yang boleh membuat anda sakit tenat.

Akhirnya anda akan  sentiasa menyalahkan tukang masak atas penderitaan anda.
SUP KELAWAR...dikatakan mujarab untuk lemah syahwat

2 ulasan:

illyz berkata...

Yang durian - selain daripada arak,cola a.k.a coke juga tidak boleh diminum selepas memakan durian.Kena tunggu sekurang kurangnya 5 jam selepas makan durian barulah boleh minum

Tanpa Nama berkata...

Pernah dlu nmpak pasangan pelancong korea mkn durian n minum coca cola lps tu di Tanjung Aru Beach, KK Sabah. X lma lps minum cola tu lelaki korea kepanasan btul..dia suruh temannya yg pomouan tu ambik ketulan ais n sapu di kaki n jari2nya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

X-COPYConfiguration After installing, you might want to change these default settings: