Nuffnang Ads

Khamis, September 29, 2011

Gempar orang asli jumpa katak gergasi 20 kg.

Imej mengejutkan menunjukkan katak gergasi dengan sepasang kaki belakang yang setanding dengan kanak-kanak berusia tujuh atau lapan tahun.

GEMENCHEH, NEGERI SEMBILAN: Adakah anda percaya bahawa katak gergasi seberat 20kg wujud?

Mempamerkan imej makhluk gergasi yang diambil dengan kamera telefon bimbit, seorang lelaki Cina dari Gemencheh mendakwa bahawa gambar itu diambil dua minggu lalu di kawasan pergunungan di Gemencheh. Katak besar bersaiz gergasi dengan anggaran berat kira-kira 20kg, berat badan normal kanak-kanak tujuh atau lapan tahun.


Menurut beliau, haiwan yang sangat besar itu telah ditangkap oleh masyarakat Orang Asli di tepi sungai. Kawannya terkejut apabila melihat makhluk tersebut  kerana sebelum ini, beliau tidak pernah melihat katak dengan saiz  yang begitu besardalam hidupnya.

Lelaki itu menambah, kawannya menawarkan untuk membeli katak itu dengan hargaRM500 tetapi masyarakat Orang Asli hanya akan menjualnya dengan harga RM1, 000.Rakannya  yang tidak mempunyai wang yang cukup pada masa itu, lalu beliau pulang ke rumah untuk mendapatkan wang RM1000 untuk membeli katak gergasi tersebut..

Orang Asli jatuh sakit selepas makan katak gergasi

"Apabila kawan saya pulang ke rumah masyarakat Orang Asli dengan wang itu, dia mendapati bahawa katak gergasi telah disembelih dan dimakan.Menurut beliau Orang Asli jatuh sakit selepas memakan katak gergasi dan sehingga hari ini, dia masih terlantar di katil dan tidak dapat bergerak, "katanya .

Beliau menambah, masyarakat Orang Asli tidak membenarkan mana-mana orang  mengambil gambar tetapi kawannya mengambil gambar katak gergasi itu secara rahsia.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

X-COPYConfiguration After installing, you might want to change these default settings: