Nuffnang Ads

Rabu, Oktober 09, 2013

MISTERI PREDATOR TERJAWAB

Kuala Lumpur: “Saya pakai begitu sebab utamakan keselamatan, bukannya mahu mencari glamor,”.

DOKTOR Jim Loi Duan Kong
Demikian kata Presiden Gabungan Persatuan Pengamal Perubatan Malaysia (MPCAM) Dr Jim Loi Duan Kong mengenai tindakannya memakai sut daripada filem aksi sains fiksyen Predator memasuki Balai Polis Subang Jaya 1 Oktober lalu.
DOKTOR Jim Loi Duan Kong bergaya denga sut "PREDATORNYA"
Gambarnya bersama sut sambil menunggang motosikal berkuasa tinggi jenis Suzuki B-King GSX1300 itu kemudian dimuat naik di beberapa blog dan mendapat pelbagai reaksi termasuk menggelarnya sebagai Predator Malaysia.
MACAM-MACAM gaya la pulak polis ni suruh aku posing...
“Saya pergi ke sana untuk membuat laporan polis berkenaan kes penjualan sijil sakit (MC) palsu di Facebook, tetapi tidak sangka sebaik memasuki balai, sut filem aksi sains fiksyen Amerika Syarikat itu menjadi tumpuan polis yang bertugas.

Melihat 5 sahabatnya pernah terbunuh dijalanraya ketika menunggang motorsikal berkuasa tinggi, mendorongnya dirinya membuat sut yang berharga RM 85,000 yang di tempah khas. Untuk menjaga keselamatan dirinya.

Kebetulan beliau sangat meminati watak 'PREDATOR' dalam filem "Predator Vs Alien", Membuatkan doktor Jim menempah sut keselamatan ala-ala preator ini. Ha gempak kian!Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

X-COPYConfiguration After installing, you might want to change these default settings: