Menarik untuk dibaca!

Loading...

Selasa, November 30, 2010

Babi laut yang hodoh

Makhluk hodoh yang di beri nama "Babi Laut"kerana menyerupai binatang itu.Telah di temui di lautan dalam.Di luar negara,jika di telentangkan kelihatan seperti jejari manusia keluar dari tubuh babi laut itu.
Tetapi secara ilmiah ia adalah 'babi laut" yang tergolong dalam "scotoplanes" atau "teripang" yang termasuk ke dalam "genus" dari "Holothurians" laut dalam.
Eeee....gelinya babi laut ni......
Pandangan dari depan,macam rupa babi.
Pandangan dari belakang.
Bila terlentang,macam jari manusia keluar dari badan.
 SuMbEr :

PlanetOddity.com

Isnin, November 29, 2010

Free Download,Tux Paint Software

Tux Paint Icon( Free Download )
Sila tunggu "Save file"muncul,baru save.
 

Tux Paint: Sebuah program bergambar untuk kanak-kanak dan dengan kesan bunyi, watak kartun, dan 'stamping bergambar' / 'stickerbook',melukis,menulis dan macam-macam lagi,pasti menyeronokkan.

Jumaat, November 26, 2010

Download Percuma Perisian, Joke Anti Virus / Stress

Malam tadi komputer saya telah terkena serangan sejenis malware @ virus,menyebabkan komputer saya menjadi berat,seolah-olah memikul beban seberat satu tan.Setelah scan dengan antivirus,saya dapati ada 98 malware @ virus yang bernama "Joke/Stress".Setelah merujuk kelaman web berkaitan,semuanya berjaya di deletekan.Berikut rujukan laman web tersebut,anda boleh download perisian tersebut secara percuma,Sebelum komputer anda di serang dengan program jahat ini secara senyap.
Senarai "Joke/Stress"yang berjaya discan dan delete di komputer saya.
Brief Description
Joke/Stress is a joke type malware.
These are completely harmless programs that display false messages informing users that destructive actions have been carried out on their computer, pretend to carry out destructive actions, modify the mouse or screen settings, etc.

Joke/Stress does not spread automatically using its own means. It needs an attacking user's intervention in order to reach the affected computer. The means of transmission used include, among others, floppy disks, CD-ROMs, email messages with attached files, Internet downloads, FTP, IRC channels, peer-to-peer (P2P) file sharing networks, etc.

EFFECTS
Joke/Stress displays false messages informing users that destructive actions have been carried out on their computer, pretend to carry out destructive actions, modify the mouse or screen settings, etc.









Free
Beta

Would you like to disinfect Joke/Stress free?

Protect your PC with the first free, cloud-based antivirus.

Panda Cloud Antivirus detects all viruses cataloged in Panda Security’s Collective Intelligence servers.


 Download Free Antivirus














Isnin, November 15, 2010

Mangga Avatar ,cipta wajah anda sendiri

Ini lah wajah-wajah avatar dari seluruh negara.
Cipta wajah "Avatar" anda sendiri dengan " Mangga Avatar ". (Klik Web Ini).
Kemudian klik lambang bendera.( Untuk pilih bahasa,saya pilih bahasa english )

namialus67_JB
Pernahkah anda bertanya-tanya bagaimana orang membuat avatar sendiri ? Nah ada sebuah laman web yang besar disebut FaceYour Manga.com yang membolehkan anda untuk membuat gambar avatar sesuai dengan wajah anda sendir.Dan boleh mendownloadnya setelah anda selesai. Anda boleh melihat avatar saya di sebelah kiri.

Ini proses yang sederhana untuk membuat avatar anda. Cukup masuk ke website dan klik pada butang Face your mangga, "Create".Pilih jantina, Anda akan dapat menyesuaikan banyak aspek wajah anda termasuk, mata hidung, mulut, telinga dan rambut.
Anda bahkan boleh menukar imej latar belakang serta baju anda.Setelah semuanya padan dengan wajah anda,tekan "Finish",klik "ok".Isi form yang di sediakan seperti ,E-mail,nickname,negara dan umur anda.Kemudian tekan butang "Send".Buka E-mail anda,dan download wajah anda,klik butang "your faces" untuk melihat wajah anda di web site "Face your mangga"Selamat mencuba.
Isikan form ini
Edit wajah "avatar"dengan peralatan ini.

Have fun playing with yourself!

Ahad, November 14, 2010

SENI GRAFFITI PADA KERETA

Menjadi satu kebangaan para pencinta seni "Graffiti" di luar negara ini dapat meluahkan seni ini pada kereta.Yang kebiasaanya hanya di lukis di dinding-dinding dan tembok sahaja.Namun hasilnya sangat menakjubkan.
Berikut adalah beberapa kereta seni grafitti terkini, mungkin anda boleh mempertimbangkan untuk menghiasi kereta anda dengan salah satu design di sini.



Sabtu, November 13, 2010

Perisian ( Barcode Maker )

Barcode Maker v1.0.0 -  
Adalah sebuah utiliti yang mencipta Kod 3 dari 9 barcode (Kod 39) dari pengguna memasukkan teks. Gambar yang dihasilkan boleh disalin ke clipboard dan dimasukkan ke setiap program mampu menerima gambar. Peranti lunak ini juga memiliki kemampuan untuk menyimpan imej sebagai bitmap (bmp.) fail untuk kemudian digunakan. Ada juga ciri-ciri cetak sederhana yang membolehkan pengguna untuk secara visual meletakkan gambar pada laman berdasarkan orientasi printer mereka (landscape atau portrait). Ketinggian barcode disesuaikan. Mesej dibaca secara manusiawi dan start / stop (*) watak pilihan dipaparkan. ( Download Di sini )

Perisian (Logo Creator v1.0.1)



Pencipta Logo V1.0.1 -  Adalah utiliti yang digunakan untuk membuat gambar dari input teks menggunakan hampir semua font yang terinstall pada sistem anda. Anda boleh menentukan hotel font, warna dan warna latar belakang. Anda juga mempunyai pilihan untuk melaksanakan kesan kecerunan dengan latar belakang memilih warna-warna primer dan sekunder kecerunan. Jika anda memilih, anda boleh memuatkan gambar latar belakang anda sendiri. Gambar akhir boleh disimpan sebagai bitmap (bmp.), Jpeg, (. Jpg), atau tiff (. Tiff) gambar atau anda boleh menyalin gambar ke clipboard yang akan dimasukkan ke dalam Microsoft Word atau aplikasi lain yang mampu menerima gambar. (Download Di sini)

Perisian Grafik ( ImageXYZ )

Image XYZ -
Membolehkan anda menambah penanda atau bayangan teks kepada imej dengan mengunakan sebarang fon.Anda boleh menambah teks 3D,atau biasa dengan sebarang warna dan kecerahan.Setelah itu imej itu akan disimpan dalam format (bitmap.bmp,jpeg,tiff,atau png).   ( Download Disini )

Jumaat, November 12, 2010

Perisian Percuma ( Vallen Jpegger )

Vallen Jpegger -

Perisian pemapar imej, yang memudahkan anda mengimbas imej dalam kuantiti yang besar,ia menyokong 40 jenis format di mana antaranya jpg,bmp,pcx,tif,png dan gif.Koleksi lagu juga boleh dikendalikan oleh perisian ini dimana ia boleh memainkan sebahagian daripada lagu MP3,Midi dan Wave. (DOWNLOAD)

Perisian Percuma (Fresh Diagnose)

Fresh Diagnose -  
 
Perisian yang mampu menganalisa dan mengukur keupayaan perkakasan seperti CPU,cakera keras,sistem video,papan induk dan banyak lagi.Ia juga mampu memaparkan maklumat berkaitan perkakasan dan perisian seperti sistem bas,peranti tambahan,rangkaian,memori dan multimedia. (DOWNLOAD)

Perisian Percuma ( Screenshot Pilot )

ScreenPilo

Membolehkan anda merakam skrin komputer anda dalam pelbagai saiz dan senario.Ia boleh melakukan rakaman pelbagai yang dihidupkan menerusi kekunci utama.Ia juga boleh merakam skrin dan terus mencetak.Screenshot Pilot menyokong JPG,BMP,TIFF dan EMF. ( DOWNLOAD )

Khamis, November 11, 2010

Rahsia Tarikh Lahir

Ketahui pasangan anda melalui "TARIKH LAHIR"




1. Tarikh Lahir pada 1, 9 & 24

Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun
dengan orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir
tarikh ini mudah terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai
orang yang

Rabu, November 10, 2010

Kembalilah Jandaku?

Rayuan Bekas Suami
Glamour kereta ni masuk blog saya...
Keratan "Harian-Metro"yang menyiarkan gambar tersebut.
LUCU tetapi menarik.Tidak dapat dipastikan kenapa pemilik kereta di Kota Tinggi.Johor.Ini
meletakkan perkataan "Kembalilah Jandaku" di belakang kenderaannya.
Adakah ia sekadar suka-suka atau rayuan seorang bekas suami?Yang sudah gila "Gila Talak"?....

(Gambar ni saya ambik lepas saya makan kat sebuah restoran "nasi ayam basir"di bandar Kota
Tinggi.Betul-betul parking baik depan kedai.Apa lagi saya jenis pantang nengok benda-benda
pelik terus snap,dan hantar ke 'Harian Metro"Dua hari kemudian gambar saya di siarkan,dapat
pulak hadiah dari "Harian Metro" Satu talipon bimbit jenis "M-Mobile,siap ada mawi azan kat
dalam,sampai sekarang saya masih simpan lagi).

Kucing terkecil di temui!

  Dengan ketinggian 15.5cm (6.1 inci) dan 49cm panjang (192.2 inci).Kucing ini dinamakan Mr Peebles,dia tinggal di Illionis Tengah  berusia 2 tahun adalah kucing terkecil didunia dan telah disahkan oleh Guinness Book of World Records pada 2004.Kalau di malaysia kucing ni dah tentu jadi rebutan kaki-kaki ekor,bomoh-bomoh yang nak buat pemujaan.Tapi di negara maju kucing ni jadi bahan kajian genetik.

Isnin, November 08, 2010

Cara Check " AntiVirus " Anda

CARA TEST KEBERKESANAN ANTI VIRUS ANDA!!!

Test kemampuan "Antivirus" yang anda gunakan.Pada sistem komputer under windows, "virus" bukan sesuatu yang baru, Program yang sengaja dibuat untuk mengacaukan sistem komputer, menyebabkan komputer kita tidak berjalan sebagaimana biasa, ada beberapa tips untuk melindungi sistem komputer anda,Boleh di dapati di dalam blog ini.Tetapi bagaimana anda mengetahui apakah antivirus anda berjalan dengan baik?Sedikit tips dari blogs ini, untuk menguji kemampuan "antivirus" anda.Untuk menguji antivirus.Anda dapat menggunakan file Eicar test. File ini akan dikesan sebagai "virus" oleh "antivirus" anda.Jika virus palsu ini dapat di kesan, itu bererti "Antivirus" anda berjalan dengan baik.Dan boleh di percayai.Jika tidak segeralah bertukar kepada "antivirus" yang lebih baik dan efektif.
Langkah-langkahnya seperti berikut:

(1) Copy dan pastekan Text dibawah ini ke Notepad kemudian, Save As dengan nama "eicar.com"   pada    desktop komputer anda.

(2) Selamat mencuba !!!! Saya dah cuba dengan antvirus saya,dalam beberapa saat antivirus saya     "PANDA" dah dapat kesan virus ni,dan terus deletekan.


    Di bawah inilah Text atau kod yang perlu di salin dalam "notepad"






X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Sabtu, November 06, 2010

Rahsia Kod " E " Terbongkar !

KOD "E"

Bahan-bahan yang mengunakan gelatin dan lemak babi,mempunyai kod pengenalan tertentu yang mengunakan sumber daripada babi ditandakan dengan "E",yang disertai turutan nombor.

KIAMAT 2012?

The End of the World 2012 – Say experts, their views

  • Free Mayan AstrologyAboutAstro.com
    Astrologer skilled in Ancient Mayan techniques offers a Free Reading!
  • Spiritual Coachingdivinetiminglifecoaching.com
    Speak to a Live Coach to help guide you on your path to inner peace.
  • End of Earthwww.gods-messenger.webs.com
    God choose me to be His Witness Predictions of our near future to.
  • Movie Listingmovies.701panduan.com
    Find Movies Info, Synopsis & More for Old & New Movies
Ads by Google
2 years TO GO, December 21st 2012, the date which is going on our minds as it is reaching nearer and nearer. That we all know that something is going to be happening on December 21st 2012 which might takes us to the end of the world. But, is it really going to be end of the world? If it so, what might be happen on that day? All these questions might be going in the minds of all at one time or the other.
Based on the ancient Mayan calendar which seems to be more accurate in terms of astrology was said that in the year of 2012, the Earth will experience disasters ranging from massive earthquakes and tsunamis to nuclear reactor meltdowns. Even there were great mathematicians, who claimed that they were able to point out the exact day and time that the world will end in the future, and that is on August 13th 2012, the final day of the Mayan calendar.
The Mayan Calendar is above all a prophetic calendar that may help us understand the past and foresee the future. It is a calendar of the Ages that describes how the progression of Heavens and Underworlds condition the human consciousness and thus the frames for our thoughts and actions with in a given Age.
Aztec calendar
What might be the real? Is it on December 21st 2012 or on August 13th 2012? Who ever knows but both the scientific as well as religious beliefs are prevailing in the minds of the people on this issue. The Science, technology and the scientists behind this are saying that the Hyperspace that contain our Universe is also showing signs that something strange is happening in our universe. Even it was said that the global and solar polar reversal peaks are coming with in three weeks of that day, December 21, 2012.But according to some scientists it is possible that another Universe is slowly starting to claim in our physical Universe. And according to religious beliefs they believe the earth will be destroyed or cleansed by the wrong-doers and those that believe in their God will be saved or brought to heaven.
The astronomer Philip Plait has stated very clearly that the Mayan calendar does not end in 2012 at all, that is like the odometer on your car, as each section of the odometer reaches 9 and then clicks over to 0, the next number to it starts a new cycle, so that when all the numbers again reach 0 all the way across the odometer – the last number will change from 1 to 2 and the new cycle starts all over again.
University of Florida anthropologist Susan Gillespie says that the 2012 phenomenon comes “from media and from other people making use of the Maya past to fulfill agendas that are really their own.”
Psychedelic drug booster Daniel Pinchbeck, “My feeling of 2012 is that we don’t know what is going to be .So rather than looking at it as a Doomsday, we can see it as an opportunity to evolve and become more creative and more intelligent as a species on the planet and use the skills and technical capacities we have to engage in a very deep work transformation”.
Doomsday
Doomsday Sky
Evangely Phelps said that 2012, what is all the hype about? Why is 2012 dubbed as the year of when the world and everything on it will cease to exist? I am not sure why or how it started until now. According to the Mayan Calendar the world will come to an end and why would you say? I have done some investigating to hopefully prove the Mayans wrong. I have also discovered how some people of the American society are making this bigger than it really is. Personally, I don’t think anything is going to happen and life will go on but here is what I have found.
Doing some research, I have discovered that there were many different Mayan Calendars. Some were used for social, agricultural, commercial and administrative tasks but had a heavy religious element to them although our calendars today are only for social, agricultural and economic views – the religious part is not a priority in our calendar system.
The Mayans then combined two calendars to make one, The Calendar Round. The Calendar Round was based on thirteen and twenty base units. The purpose of this calendar was to make it a long term calendar that had 365 days in one solar year and would last for only 5126 years. The reason why the Calendar Round is so significant in the year 2012 is because the 5126 years ends on the date of December 21, 2012. This is where all the hype of the world ending is coming from, this one date of the Mayan Calendar Round. Another phenomenon that is making society more conscious of the date December 21, 2012 is the movie 2012.
According to Mayan Calender
According to the Hyderabad Computer Model, Magnetic Pole reversal happens which is a process where the North Pole and South Pole reverse their positions. When this happens, at some point of time Earth’s magnetic field reaches zero where the Earth’s Magnetic power will be weaken and Cosmic Radiation from Sun will increase many folds making radiation hazards like cancer and so on unavoidable can cause the serious problems which include immune system of all the creatures on the earth might be going to weak; the earth’s crust will going to see the volcanoes, earthquakes and landslides. However, in a simple word it is said that by 2012 earth may not be suitable for human society to live. If this model is true, the only way for us to survive will be to take our civilization well below the Earth’s crust or move to another planet.
With the growth of conspiracy-theories, the level of suspicion and disbelief has grown too. But if there is a good probability that something could happen in your lifetime, there is nothing wrong in preparing for it. Any natural disorder can be faced with a sharp mind and able body, as long as you get the right information ahead of time. Even though many theories and interpretations said about what they find, the only thing that’s certain about the end of the world is that no one can know and are sure that what will happen in the coming future. It may come just like death which is uncertain and we don’t know the time of it. But people undoubtedly continue to think about when this world will comes to an end.
In 2012, it is Suggested That the Sun and the Earth Will be in Direct Alignment with the Black Hole
Big deal? Yea, kinda. . . maybe. You see, scientists speculate that magnetic shifts could take place as a result. In essence, it is theorized that the poles could reverse. The poles have shifted before and Einstein, himself, had suggested this pole shifting theory in 1955.
I’m sure many of you have heard of Merlin the Magician. Merlin was believed to be a Celtic shaman that many of his day considered a “crazed man of the forest” and during those times he was referred to as “Merlin the Wild.” But what many don’t realize is that Merlin was considered Europe’s greatest oracle or “seer.” This “crazed man of the forest” predicted that the planets will “run riot” through the constellations completely off their normal paths of rotation. Scientists speculate that if this were to happen it would be a result of the earth changing it’s rotation – or the poles shifting.
Merlin predicted that the use of “talking stones” Merlin predicted that the use of “talking stones” would be taking place during this time of planetary rioting. For those of you who don’t already know this – stone is the basis of our modern technology. Quartz stones in particular.
Quartz technology is used in cell phones as well as computers. There’s a little quartz crystal in your cell and the computer you’re reading this on right now. And that little stone is the reason you can retrieve the information stored on your computer.
Quartz stores information that can then be retrieved at a later date.
Article Submitted By: Rishabh Jain (Student OF JIIT college Noida)

Jumaat, November 05, 2010

Perisian Penyingkir Dan Pengimbas Parasit ( SPYWARE TERMINATOR )

SPYWARE TERMINATOR

Perisian percuma yang mempunyai ciri Perlindungan Masa Sebenar (Real-Time)HIPS dan AntiVirus.Membuang secara efektif sebarang spyware,adware,trojans,keyloggers,lamanweb jahat dan ancaman malware malah ancaman seperti Look2Me,BetterInternet,VX2,dan CWS,Spyware Terminator mudah untuk digunakan,memerlukan sumber pc yang kecil dan mengimbas dengan cepat.

DOWNLOAD

Perisian Penyingkir Dan Pengimbas Parasit ( Microsoft Windows Defender )

Microsoft  Windows Defender

Microsoft  Windows Defender mengenal pasti adware dan spyware dari komputer anda,dan juga mempunyai perlindungan masakini yang akan memberitahu anda sebarang unsur yang merbahaya apabila ditemui dan memberhentikan kebanyakan spyware sebelum sempat ia terpasang.DOWNLOAD

Perisian Penyingkir Dan Pengimbas Parasit ( Ad-Aware )


Ad-Aware

Ad-Aware sebuah perisian yang mengimbas memori,registry,cakera keras,pen-drive,disket dari sebarang anasir jahat parasit komputer.

Khamis, November 04, 2010

Penduduk Melihat Hukum Rejam


Penduduk lihat hukuman rejam





MOHAMED ditanam dalam lubang di Afgoye, pada Ahad lalu.




MOGADISHU - Sekumpulan militan Islam memaksa penduduk melihat mereka merejam seorang lelaki sehingga mati kerana berzina di Somalia, lapor sebuah akhbar semalam.

Apa Itu " FREEMASON"?


FREEMASON


Bermula 10 Sya’ban 1398H bersamaan 15 Julai 1987 masihi, Lajnah Fatwa Majmak Fiqhi di Mekah Al-Mukarramah telah mengeluarkan fatwa, kafir bagi sesiapa sahaja yang terlibat secara langsung dengan pertubuhan ‘Freemason’. Impak pertubuhan paling lama bertapak di muka bumi ini menghasilkan implikasi yang benar-benar, paradoksnya.

Firaun kaya penyakit


Firaun kaya penyakit


Arkeologi Mesir terkenal, Zahi Hawass berpengalaman selama lebih dua dekad
dalam bidang kajian cari gali, sejarah dan budaya Mesir.

IMAGINASI kita mungkin membayangkan raja Mesir purbakala itu sempurna fizikal, gagah dan memiliki wajah yang tampan.
Namun, gambaran itu sangat berbeza pada salah seorang firaun paling terkenal, Tutankhamun yang lebih dikenali dengan gelaran Raja Tut.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

X-COPY



Configuration After installing, you might want to change these default settings: