Sabtu, Mac 19, 2011

Wanita curang kerana hormon
ATRES Tori Spelling berasmara dengan McDermott ketika dia masih bersuami. Adakah dia curang kerana hormon dalam tubuhnya? Gambar kecil Meg.
HOUSTON - Golongan wanita yang curang dengan lelaki lain boleh menyalahkan hormon berhubung tindakan mereka itu, lapor sebuah akhbar semalam.

Emas di hujung pelangi
TIDAK ada tempayan berisi emas di hujung pelangi ini, hanya laluan bertol di Lebuh Raya 241 California.
Sekarang baru kita tahu apa yang ada di hujung pelangi - dan ia bukannya sebuah tempayan berisi emas!
Sebaliknya ia bertemu dengan laluan bertol Lebuh Raya 241 di Orange County, California, Amerika Syarikat.
Menurut saksi, pelangi itu bergerak hanya 30 meter sejam.

Doktor temui pokok dalam paru-paru
POKOK setinggi lima sentimeter ditemui dalam paru-paru Sidorkin.


Gambar X-ray menunjukkan imej seperti pokok fir membesar dalam paru-paru Sidorkin.IZHEVSK, Rusia - Adakah anda masih ingat pesanan orang tua yang memberitahu supaya jangan menelan biji tembikai kerana takut benihnya akan tumbuh dalam perut?

Tembikai 20 kali ganda lebih kecil
SEORANG budak perempuan memegang buah tembikai Pepquino yang 20 kali ganda lebih kecil daripada tembikai biasa.
LONDON - Tembikai yang bersaiz 20 kali ganda lebih kecil daripada biasa diperkenalkan di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.
Spesies yang jarang ditemui itu dikenali sebagai tembikai Pepquino yang mempunyai panjang 3 sentimeter namun ia memiliki corak dan bentuk seperti tembikai biasa.

Kanak-kanak lima tahun seberat 76kg
SUMAN

NEW DELHI - Seorang kanak-kanak perempuan berumur lima tahun di Benggal Barat mencetuskan kebimbangan ibu bapanya dan doktor kerana mengalami masalah berat badan yang melampau.
Kanak-kanak itu, Suman Khatun mempunyai tabiat makan yang luar biasa sehingga menyebabkan berat badannya mencecah 76.20 kilogram (kg).

Tatu lambang gengsterisme?

Oleh FATIMI NADIAH ZAINUDEEN

Ia mungkin berfungsi sebagai tangkal, untuk tujuan magik atau bagi menggambarkan status sosial.


DI Muzium Arkeologi Tyrol Selatan di Bolzano, utara Itali, dipaparkan satu mumia yang digelar Ötzi the Iceman atau Similaun Man. Ia dilaporkan ditemui di dalam glasier Schnalstal di Pergunungan Ötztal, berdekatan Hauslabjoch di sempadan Austria dan Itali pada September 1991.

Ukiran purba mirip wajah Jacko
GAMBAR menunjukkan ukiran wajah wanita Mesir mirip Jacko (gambar kecil).


CHICAGO - Sebuah patung ukiran batu wanita Mesir berusia lebih 3,000 tahun yang diukir ketika zaman Firaun mempunyai wajah mirip penyanyi Michael Jackson, lapor sebuah akhbar semalam.

Ibu dituduh lakukan seks dengan budak 12 tahun


REBECCA
PORT WAKEFIELD - Seorang ibu yang mempunyai dua anak, Rebecca Robyn Daniel menjadikan seorang budak berumur 12 tahun sebagai kekasih dan menjalin hubungan seks dengannya dalam sebuah kereta, lapor sebuah akhbar semalam.

Wanita tiduri lebih 50 suami

Wanita...
ESSEX - Seorang wanita, Christina Kirby (gambar) mengaku dia pernah tidur dengan lebih 50 suami orang dan tertarik dengan perhatian yang mereka berikan kepadanya, lapor sebuah akhbar semalam.

Batang balak jadi ular

Terlalu banyak rahsia hutan dan ilmu berburu disimpan dalam ingatan lelaki yang digelar Tok Yaman ini. Ia termasuklah kisah seekor rusa yang kembali bangun dan berlari, sedangkan ia sudah pun ditembak dan hampir disembelih.Tok Yaman seakan-akan segan pada mulanya untuk ditemu ramah. Dalam nada merendah diri, berulang kali dia mengatakan bahawa dirinya tiada pengalaman menarik mengenai ilmu berburu. Begitupun, dia masih peramah mempelawa EKSTRA bertamu ke kediamannya yang terletak di pinggir bandar Mersing, Johor itu.

Kenapa madu melekit?
SAINTIS berjaya merungkai punca madu melekit.
PERTIKAIAN tentang mengapa madu sangat melekit pada sudu dan sebagainya berjaya dirungkaikan oleh saintis baru-baru ini.

Ular suka patuk orang di India
BANYAK ular berbisa mudah ditemui di India.
MUMBAI - Lebih banyak maut akibat patukan ular dikesan di India berbanding 68 buah negara lain di dunia yang secara keseluruhan merekodkan hampir setengah juta mangsa.

Penduduk gempar rajah obor-obor

Penduduk gempar rajah obor-oborSEBAHAGIAN ladang barli di Kingstone Coombes, Oxfordshire bertukar menjadi rajah berbentuk obor-obor baru-baru ini. SEBAHAGIAN ladang barli di Kingstone Coombes, Oxfordshire bertukar menjadi rajah berbentuk obor-obor baru-baru ini.

OXFORDSHIRE - Penemuan rajah ladang berbentuk obor-obor gergasi menyebabkan penduduk tempatan gempar tetapi ia menggembirakan pemerhati fenomena ganjil di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Ramai langgan pelacur bukan kerana seks
DUA pelacur menunggu pelanggan di pinggir Moscow pada 25 April lalu.
MOSCOW - Semakin ramai lelaki Rusia melanggan pelacur bukan kerana seks tetapi mahu meluahkan perasaan berhubung krisis ekonomi, lapor sebuah akhbar semalam.

Lima planet mirip bumi ditemui
LAKARAN artis yang disiarkan semalam menunjukkan tiga planet mirip Bumi tetapi mempunyai saiz lebih besar mengelilingi sebuah bintang.
NANTES, Perancis - Para saintis di Eropah semalam menyatakan bahawa mereka berjaya menemui lima planet mirip bumi yang lebih besar.

Ikan duyung ada di Israel?

Ikan duyung ada di Israel?GAMBAR menunjukkan seorang wanita memakai kostum ikan duyung.

TEL AVIV - Sebuah pihak berkuasa tempatan dekat Haifa akan memberikan ganjaran AS$1 juta (RM3.54 juta) kepada orang ramai yang berjaya merakamkan gambar atau menangkap ikan duyung yang didakwa terdapat di laut bandar Kirvat Yam, Israel, lapor sebuah akhbar semalam.

Muka kacak ada sedikit sperma

Muka anda  kacak ?LELAKI yang mempunyai daya tarikan mengeluarkan sperma yang sedikit. - Gambar hiasan.
OXFORD - Wanita yang mahu melahirkan anak dinasihatkan supaya memilih suami yang tidak memiliki daya tarikan, lapor sebuah akhbar semalam.

Ikan purba lahir bersalin
GAMBARAN komputer yang memaparkan proses kelahiran anak ikan oleh ikan betina induk hasil daripada penemuan fosil purba terbaru di perairan Australia baru-baru ini.
MELBOURNE - Satu fosil ikan purba ditemui di Australia dipercayai memberi contoh paling lama menunjukkan proses kelahiran anak ikan, menurut laporan dalam keluaran terbaru jurnal ternama,Nature.

Saintis gagal rungkai misteri haiwan laut
GAMBAR ini menunjukkan sekumpulan penduduk melihat raksasa laut yang mencetuskan misteri di sebuah pantai terpencil di Republik Guinea, tahun lalu.
LONDON - Sekumpulan saintis masih lagi binggung berhubung identiti satu raksasa laut yang ganjil ditemui di sebuah pantai di Republik Guinea pada tahun lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

Ikan emas ajaib hidup tanpa air
IKAN emas yang diberi nama Ginger kembali berenang di dalam balang selepas lebih 13 jam hidup tanpa air.
LONDON - Seekor ikan emas yang dipelihara oleh seorang wanita Britain, Barbara Woodward didapati masih hidup selepas 13 jam melompat keluar dari sebuah balang, lapor sebuah akhbar semalam.

Melekat selepas tiru aksi Kama Sutra
SEPASANG kekasih menghabiskan masa romantik ketika waktu senja. - Gambar hiasan.

KALHUGA - Gara-gara mahu mencuba aksi seks baru, sepasang suami isteri warga emas di Rusia terpaksa dikejarkan ke hospital setelah tubuh mereka melekat, lapor sebuah akhbar semalam.
Mangsa Ivan Sokolov, 56, terkejut apabila isterinya Valentina, 51, mengalami kekejangan otot apabila mereka mencuba 'posisi sedikit sukar' menurut buku manual hubungan kelamin, Kama Sutra.

Tikus sebesar kucing ditemui
JURUGAMBAR Gordon Buchanan melihat seekor tikus sebesar kucing.

GAMBAR menunjukkan seekor kucing dengan tikus yang mempunyai saiz normal.PORT MORESBY - Sekumpulan ahli biologi dan jurukamera Perbadanan Penyiaran British (BBC) menemui beberapa ekor labah-labah ganjil, seekor tikus bersaiz kucing dan seekor katak bertaring di kawah Gunung Bosavi, Papua New Guinea, lapor sebuah akhbar semalam.

Kunci Kaabah 1,200 tahun dilelong RM57 juta
KUNCI Kaabah berusia 1,200 tahun berjaya dijual pada harga RM57 juta di London semalam.
LONDON - Satu kunci pintu Kaabah berusia 12 abad semalam berjaya dilelong pada harga £9.2 juta (RM57.24 juta) sekali gus mencatatkan rekod sebagai hasil seni Islam paling mahal pernah dijual.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: