Sabtu, April 02, 2011

Manusia tanpa lubang hidung

[Image: nose_plugs_of_the_apatani_women_07.jpg]

Sanggupkah anda bernafas mengunakan mulut sepanjang hayat anda? Bagaimana sekiranya anda terkena selsema dan anda pula tiada lubang hidung,Sudah tentu menyeksakan...Tidak ada manusia yang sanggup dalam keadaan begitu.Kecuali sememangny anda lahir tanpa lubang hidung.

Tetapi inilah yang terpaksa dihadapi oleh kaum wanita suku India kumpulan Apatani.

Terletak di dataran tinggi India Apatani, Apatani atau Tani, yang merupakan

Jurugambar mirip Obama gembiraMANILA - Seorang jurugambar Indonesia yang memiliki wajah seiras bakal Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama menyatakan dia seperti berada di rumah ketika menjalani penggambaran iklan ubat di Filipina, lapor sebuah akhbar kelmarin.
Jurugambar itu, Ilham Anas (gambar) mendapat durian runtuh dan perhatian meluas media selepas berita bahwa dia memiliki wajah mirip Obama tersebar.
"Saya tidak terfikir akan berlakon dalam iklan televisyen atau berada di luar negara.

Kiamat akan berlaku pada 2012?GAMBAR fail menunjukkan seorang wanita berjalan dekat runtuhan sebuah bangunan kaum Maya di Valladolid, selatan Mexico.- AP


NEW YORK - Dunia akan kiamat tiga tahun lagi?

Mayat budak perempuan tidak reputIMEJ menunjukkan mayat Rosalina tidak reput.PALERMO - Satu mayat budak perempuan berumur dua tahun kelihatan sempurna seperti baru meninggal dunia walaupun sudah disimpan selama lebih 90 tahun di dalam kubur bawah tanah di sebuah biara di sini, lapor sebuah akhbar semalam.
Mayat budak perempuan itu yang meninggal dunia pada Disember 1920 diletakkan di dalam kubur berkenaan bersama-sama 2,000 mayat lagi.
Budak perempuan itu yang dikenali sebagai Rosalina diletakkan di dalam keranda kayu di sebuah kubur sebuah biara di Palermo di Sicily, Itali selepas meninggal dunia akibat jangkitan paru-paru.

Gempar jumpa ikan pelikBEBERAPA penduduk melihat seekor ikan aneh yang ditemui 
di Pantai Jambula, 
Indonesia kelmarin.


TERNATE - Penduduk Kelurahan Jambula di Ternate, Maluku Utara gempar dengan penemuan seekor ikan aneh yang terdampar

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: