Sabtu, April 16, 2011

Hentaman Asteriod ke bumi

Misi melencongkan planet kecilADAKAH benar seperti yang didakwa oleh pelbagai pihak apabila asteroid jatuh ke Bumi dunia akan kiamat?

Tupai pertahan bangkai rakan

KLIP di laman YouTube menunjukkan seekor tupai melindungi bangkai rakannya.

Wanita lebih tertarik pada lelaki berbaju merahGAMBAR menunjukkan Cristiano Ronaldo memakai baju berwarna merah pada 25 Jun lalu di sebuah stadium di Durban, Afrika Selatan.

NEW YORK – Satu kajian di Amerika Syarikat (AS) menyatakan wanita lebih tertarik pada lelaki yang memakai pakaian berwarna merah, lapor sebuah akhbar semalam.
Penyelidik di Universiti Rochester yang melakukan kajian tersebut, Profesor Andrew Elliot berkata, warna merah berupaya menjadikan lelaki kelihatan lebih bertenaga sekali gus membuatkan wanita tertawan.
“Kami mendapati wanita melihat lelaki yang berpakaian warna merah sebagai memiliki status lebih tinggi, lebih cenderung memiliki kekayaan dan pengaruh. Tanggapan berkaitan status tinggi ini menyebabkan wanita tertarik kepada mereka,” katanya.
Menurut profesor di bidang psikologi itu, beberapa kajian mendapati wanita tidak menyedari tentang kesan warna merah tersebut.

UFO paling besar di Manchester

GAMBAR lakaran artis menunjukkan bentuk objek terbang yang tidak dikenali berlegar di Lapangan Terbang Manchester pada 1995.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: