Sabtu, Mei 07, 2011

LUNARTIC basikal masa hadapan

Inilah basikal masa hadapan,di mana ia terlalu ringan untuk di kayuh dan di kendalikan,Dicipta oleh pereka " Luke Douglas".Dan basikal ini di namakan "LUNARTIC".di mana ianya masih lagi di peringkat ujian dan prototaip.


bicicleta ecologia sustentavel lunartic

Blog jana pendapatan sampingan


TERDAPAT pelbagai cara untuk pemilik blog menjana pendapatan melalui blog. - Gambar hiasan
PENGARUH blog dalam dunia siber tidak dapat disangkal lagi. Jika dahulu media cetak seperti akhbar dan media elektronik seperti televisyen menjadi kaedah utama penyebaran informasi, kini blog berjaya mendahului kedua-dua media arus perdana tersebut.

Lori aneh di padang pasir Nevada

Di tengah gurun Nevada di Amerika Syarikat, Berdiri sebuah lori besar dan menakjubkan terbuat dari dua lori 18 roda yang dinamakan "Meet the Big Rig Jig".
 escultura com camiões - big rig jig
Mike Ross adalah seorang arkitek dan perancang bangunan, merancangkan sebuah patung skala monumental sejak tahun 1998. Di antara sekian banyak karyanya inilah lori terbesar,pernah dibina di gurun Nevada, USA.
Untuk melaksanakan cabaran ini otentik dengan undang-undang graviti diperlukan untuk merancang selama berbulan-bulan sebuah struktur yang mampu mempertahankan berat lori baik dan keseimbangan itu supaya terus  tegak.Lihat video berikut.

Gambir sarawak rosak saraf seks

BUKAN saja mengebaskan rasa sakit, gambir yang merupakan tumbuhan menjalar juga memberi kesan mengkhayalkan.

Mustahil cicak Gecko capai 64 kiloCICAK Gecko normal hanya sepanjang 17.6 sentimeter.
KUALA LUMPUR - Seorang pakar hidupan liar melahirkan keraguan terhadap kesahihan saiz sebenar cicak gergasi seperti yang ditemui oleh seorang belia di Kalabakan, Sabah kerana spesies cicak tersebut tidak mungkin akan mencapai berat sehingga 64 kilogram.Lihat video berikut.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: