Ahad, Mei 29, 2011

Budak lima tahun terkuat dunia
ROM - Seorang budak lelaki berusia lima tahun, Giuliano Stroe (gambar) menarik perhatian ramai apabila mampu melakukan pelbagai aksi lagak ngeri, lapor sebuah akhbar semalam.
Pada awal tahun ini, dia berjaya memikat panel hakim Guinness World Records ketika mengadakan persembahan berbahaya untuk satu program televisyen Itali.
Dalam persembahan itu, dia membuat aksi berdiri dalam keadaan terbalik.
Dia berjalan dalam keadaan terbalik sejauh 10 meter dengan sebiji bola diapit oleh kedua-dua kakinya.

Bunuh kambing dengan renungan mataSATU adegan filem The Men Who Stares At Goats menunjukkan Clooney (kiri) menggunakan matanya untuk membunuh seekor kambing.


LONDON - Ramai menyangka Projek Jedi yang dipaparkan menerusi filem terbaru The Men Who Stare At Goats lakonan George Clooney yang membunuh seekor kambing dengan menggunakan kuasa matanya merupakan imaginasi seorang penulis skrip Hollywood.

Misteri kawah gergasiBEBERAPA penduduk semalam menyaksikan satu kawah yang terbentuk dipercayai akibat hentaman tahi bintang di sebuah padang dekat Mazsalaca, Latvia.


RIGA, Latvia - Penduduk di utara Latvia gempar apabila sebuah kawah besar terbentuk dipercayai akibat dihentam sebutir tahi bintang lewat kelmarin, lapor sebuah akhbar semalam.

Bomjon gila bertapa


BOMJON bertapa di perdu sebatang pokok gergasi selama 10 bulan ketika berusia 15 tahun.


KEHADIRAN dan kehilangannya mengundang perhatian dan kegemparan sekali gus. Kekecohan bukan sahaja berlaku di kampungnya, Ratanapuri, yang terletak di daerah Bara, Nepal, malah di seluruh dunia.
Digelar Palden Dorje, populariti Ram Bahadur Bomjon, 19, berakar umbi kepada legenda Gautama Buddha, kononnya dia ialah jelmaan semula tokoh budaya itu. Bomjon sendiri telah menafikannya, begitu juga pengikut-pengikut Buddha.
Namun, yang lebih menarik perhatian antarabangsa terutamanya pengamal perubatan Barat ialah kemampuan remaja itu menahan diri daripada lapar dan dahaga selama hampir 10 bulan semasa melakukan meditasi pada tahun 2005.

‘Kolam ajaib’ telan pokok kelapa - Lubang akibat mendapan, ramai anggap air jadi penawarOSMAN menggunakan batang besi bagi mengukur kedalaman kolam air yang terdapat di kawasan kebunnya di Kangar semalam.

India kurang tandasPEMANDANGAN orang ramai membuang air kecil di tempat awam adalah sesuatu yang biasa di Mumbai, India.


TIADA sesiapa yang boleh mengatakan Radha Jagarya seorang insan yang bertuah. Janda berusia 45 tahun yang mempunyai empat orang anak itu tinggal di kaki lima sebuah pasar di bahagian selatan luar bandar Mumbai. Dia menyara keluarganya dengan menjual bunga kepada penunggang motosikal yang lalu-lalang.

Penunggu hutan Keningau

Legenda Tombiruo dan Rogon masih popular di Sabah.

POKOK ara sering dikaitkan dengan penunggu hutan.


SEMASA Amiruddin mendengar berita sebuah jet peribadi terhempas di hutan Keningau, Sabah, memorinya segera terbayangkan Wan Suraya, kekasihnya. Gadis itu ialah antara mangsa yang terlibat.

Tumbuhan ajaib serbaguna

Kandungan asik askorbik yang tinggi dalam roselle dapat membantu badan membina sistem pertahanan yang kuat.

KANDUNGAN nutrisi yang tinggi pada roselle menyebabkan ia mempunyai nilai perubatan yang tinggi.

Halal tetapi ada perisa babiMI segera tertera logo halal tetapi mengandungi perisa babi yang terbeli oleh Amir di Singapura dan dibawa masuk ke Johor Bahru baru-baru ini.


JOHOR BAHRU - Ada logo halal tetapi haram dimakan kerana berperisa babi.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: