Sabtu, Julai 30, 2011

Misteri akar pokok

AKAR POKOK...Juga seperti manusia.

SAINTIS telah menemui jawapan bagaimana akar pokok merasakan haluan tumbuhnya dalam kegelapan di dalam tanah.

Kucing hidup ditusuk panahGAMBAR menunjukkan sebilah anak panah menembusi kepala seekor kucing.


BLOOMINGTON, Amerika Syarikat (AS) - Seekor kucing di sini masih mampu hidup walaupun kepalanya ditembusi sebilah anak panah, lapor sebuah akhbar semalam.

Hidung, telinga dipotong akibat mengundiKABUL - Seorang rakyat Afghanistan, Lal Mohamed (gambar) tidak menduga dia akan kehilangan hidung dan telinga disebabkan mengundi pada pilihan raya presiden negara itu bulan lalu, lapor sebuah akhbar semalam.

Gempar remaja AS keluar air mata darah

Lagi kes keluar air mata darah...


INMAN mengeluarkan air mata darah.
Keratan akhbar menunjukkan Rashida mengeluarkan air 
mata darah.ROCKWOOD, Amerika Syarikat (AS) - Seorang remaja lelaki, Calvino Inman yang berumur 15 tahun mengeluarkan air mata darah sehingga menyebabkan doktor-doktor kebingungan kerana mereka tidak mengetahui puncanya, lapor sebuah akhbar semalam.

Air liur pijat jadi penawar kanser?


PARA penyelidik di Brazil mendapati air liur parasit penghisap darah, pijat mempunyai potensi besar untuk menjadi penawar kanser kulit, hati dan pankreas. Sejenis protein dalam air liur pijat yang ditemui di Amerika Selatan, Amblyomman cajennense didapati mampu mengurangkan dan menghapuskan sel-sel kanser dan membiarkan sel-sel yang sihat terus hidup.

Ibu gelap lahir anak cerahROSEMERE FERNANDES DE ANDRADE bergambar bersama anak-anaknya di Pernambuco, Brazil baru-baru ini.

OLINDA - Seorang wanita kulit hitam di Brazil, Rosemere Fernandes de Andrade mengejutkan ramai saintis selepas melahirkan tiga orang anak berkulit putih, lapor sebuah akhbar semalam

Titik gempa hampiri Malaysia


KUALA LUMPUR – Kekerapan kejadian gempa bumi sejak beberapa tahun kebelakangan ini dipercayai mengakibatkan kedudukan titik gempa di Sumatera, Indonesia beralih dan semakin menghampiri Malaysia.

Kenali melalui cara berjalan

Serasi adalah satu perkataan yang sering menjadi pokok kepada sesuatu perhubungan. Apabila anda memahami dan mengetahui personaliti pasangan anda, pasti lebih mudah mewujudkan keserasian.

CARA berjalan mungkin boleh membantu kaum lelaki mengenali wanita yang bakal menjadi suri hatinya.

SEPERTI sukarnya mencari mutiara di lautan, begitu jugalah sukarnya untuk menilai seseorang untuk dijadikan suri hidup.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: