Selasa, September 06, 2011

Tomoi guna jin


Sesetengah upacara penamatan latihan senibela diri tomoi disudahkan dengan ritual menyuap pulut ke mulut penuntut. Pulut itu adakalanya hadir dengan ‘kuasa’ warisan yang akhirnya memakan diri. 


"SAYA sering gelisah. Pada waktu malam, jantung berdebar kuat dan badan menjadi panas. Dalam keadaan itu, perkara kecil pun boleh buat saya naik angin. Saya sedar saya semakin menjadi seorang yang pemarah," ujar lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Kamal, 36.

Lebih 200 masjid sekitar Mekah salah kiblatBERIBU-RIBU umat Islam memenuhi Masjidil Haram di Mekah pada permulaan musim haji tahun lalu.

RIYADH - Umat Islam yang menunaikan ibadah solat di lebih 200 masjid sekitar Mekah sebenarnya menghadap arah kiblat yang salah sejak berdekad-dekad lamanya, lapor sebuah akhbar.

Tutor melukis percuma


Jika anda tidak mempunyai bakat untuk melukis, tidak perlu bersedih. Mahirkan teknik lukisan anda menerusi laman web DrawingNow.

DENGAN laman web DrawingNow anda diajar teknik melukis dari satu langkah ke satu langkah.

BUKAN semua orang dikurniakan bakat melukis secara semula jadi. Ada orang yang perlu mempelajarinya sebelum menjadi mahir. Jika anda minat melukis, namun tidak memiliki gerak hati dan imaginasi seorang pelukis, cubalah layari laman web ini.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: