Sabtu, Disember 03, 2011

Burger McDonald's tidak busuk selama enam bulanBURGER dan kentang goreng di atas pinggan di apartmen Sally Davies di New York pada 14 Oktober lalu.

NEW YORK - Burger daging dan kentang goreng McDonald's didapati tidak busuk selama enam bulan selepas ia dibiarkan berada di atas pinggan di dalam apartmen seorang wanita, Sally Davies di New York.

Planet baru ditemui penyelidik Qatar

LAKARAN artis menunjukkan planet Qatar-1b.

DOHA - Sepasukan ahli astronomi diketuai Qatar bagi mencari planet baru di cakerawala telah menemui sebuah planet yang mengelilingi sebuah bintang yang terletak sejauh 500 tahun cahaya dari Bumi.

Binaan terindah abad ini

Kubah utamanya adalah yang terbesar di dunia berukuran 75m tinggi dan 32.2m garis pusat serta keluasan masjid ini mampu memuatkan 40,000 jemaah dalam satu masa.


MASJID ini dibina di atas puncak bukit supaya ia boleh dilihat dari jauh.


ABU DHABI sememangnya terkenal sebagai salah satu pusat pelancongan yang menyediakan pelbagai tempat menarik untuk dikunjungi.

Mitos rokok rendah tar

Rokok rendah kandungan tar dicipta oleh pengeluar tembakau untuk memastikan perokok meneruskan tabiat mereka.LEBIH banyak perkara perlu dilakukan untuk membetulkan mitos dalam kalangan rakyat China bahawa rokok yang rendah kandungan tarnya kurang bahaya berbanding yang normal.

130 tahun masih ganas

Di tengah-tengah sebuah kawasan ladang kelapa sawit di Kota Tinggi, Johor, terdapat lebih 1,000 ekor buaya sedang dibiakkan. Ternakan reptilia itu merupakan bisnes keluarga yang diusahakan selama tiga generasi.


Diet buaya dipelbagaikan mengikut usia reptilia tersebut.


LELAKI tua berseluar pendek dan berkemeja lusuh itu melangkah ke dalam sebuah kolam berisi air hijau keruh paras betis. Sambil ramah mengalu-alukan kedatangan pelawat, dia tidak sedikit pun menunjukkan rasa gusar.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: