Isnin, November 05, 2012

Aksi pelik pembuat roti canai

Macam sedang buat sesuatu yang pelik aje . . . 
Seorang pelancong asing sedang berjalan-jalan di sebuah lorong yang penuh dengan peniaga kaki lima yang menjual makanan. Tiba-tiba mata pelancong asing ini terpaku dan pelik dengan cara seorang peniaga roti canai ini menyediakan makanan tersebut yang sangat luar biasa.

Pelukis ini boleh melukis dengan dua tangan serentak

Kita biasa melihat orang melukis dengan satu tangan sahaja, samada tangan kiri atau tangan kanan. Tetapi ada seorang pelukis bernama Xionan Sun boleh melukis denga kedua-dua tangan ajaibnya serentak dengan dua potret yang berlainan pula. Beliau telah membuktikan kebolehannya dengan melukis potret Morgan Freeman dan Tim Robbins dengan cantiknya.

Orang terbang di Bogota


BOGOTA - Beberapa pelajar sekolah rendah bergayut pada talian kabel dengan ketinggian lebih 396.24 meter semasa menyeberangi gaung di Rio Negro, Colombia untuk berulang-alik ke sekolah. 

Seru bulan untuk seri wajah

Setiap kali bulan mengambang, mereka akan berdiri di luar rumah, di muka pintu atau sekadar membuka jendela untuk menghadap sinar bulan.
MANUSIA sejak zaman jahiliah lagi amat kagum dengan kejadian bulan yang muncul pada waktu malam. Kemudian, para bangsawan dan penyair Eropah turut memuja peri kewujudan dan kecantikan bulan dalam banyak catatan dan karya puisi mereka. Di kalangan orang Melayu juga tidak terkecuali.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: