Ahad, November 11, 2012

Terbukti Makan Petai Menjadikan Otak Pintar

Jangan malu makan petai kerana khasiatnya terlalu banyak

Ramai yang malu makan petai kerana baunya yang kurang menyenangkan. Jika anda mengetahui khasiatnya pasti anda akan selalu memakannya. Pokok petai merupakan spesis pokok asli yang tingginya sekitar 30 meter, dan banyak tumbuh di kawasan hutan Malaysia, Indonesia dan Thailand. Petai banyak ataupun senang didapati dikawasan Tropika. 

ANGKASA (Malaysia) Nafi Bumi Bergelap Selama 3 Hari


Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) semalam menafikan laporan blog dan artikel yang mendakwa bumi akan bergelap selama tiga hari mulai 23 Disember berikutan kedudukan bumi, matahari dan pusat Galaksi (Bima Sakti) akan berada pada kedudukan selari.

Memburu Anakonda Terbesar Di Dunia

Penyelam,France Benfi bertindak berani untuk merakamkan gambar-gambar seekor Anakonda sepanjang sembilan meter di sebuah sungai di Mato Grosso Do Sul, Brazil. Mujur bagi penyelam berkenaan,Anakonda berkenaan tidak berminat menyerangnya kerana kekenyangan, dipercayai selepas memakan Copybara,Tikus terbesar di dunia. Amaran ! jika anda geli atau fobia dengan ular sila jangan lihat gambar-gambar ini . . .

1001 PETUA


1001 PETUA
Ingatlah ! Jangan di perlekehkan petua orang tua-tua kita zaman dahulu. Sebelum ada nya segala macam ilmu moden, Petua lah yang di gunakan. Kenapa Petua? Kerana Petua itu lebih tua usianya dari ilmu.
Berikut ada 34 petua yang mungkin berguna buat kita semua, terutama disaat terdesak. Apa salahnya jika kita mencuba...

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: