Ahad, Januari 20, 2013

Apa ada dalam getah rambut buatan China ini ?


Getah rambut yang berwarna-warni dengan harga yang murah pasti menjadi pilihan orang perempuan. Awas ! ini ada satu penemuan yang sangat mengejutkan . . . terutama getah rambut berwarna-warni buatan China. Tahukah anda bahan apakah yang digunakan untuk membuat getah rambut murahan tersebut ? Pasti anda akan terperanjat jika mengetahuinya.

Penawar ajaib penduduk Vietnam


PESAKIT kanser di Vietnam yang terdesak mendapatkan penawar melihat tanduk badak sebagai penamat kesengsaraan. Obsesi tersebut mengancam kelangsungan hidup badak liar yang kian berkurang jumlahnya.

Kuan Yew gesa penduduk Islam kurang patuh pada agama


SINGAPURA - Pengasas Singapura, Lee Kuan Yew menggesa masyarakat Islam di negara itu supaya menjadi kurang tegas dalam hal pematuhan ajaran agama demi meningkatkan integrasi dan proses pembangunan negara bangsa.

Buaya berwarna oren

SEEKOR buaya berwarna oren berjemur di Venice, Florida pada Rabu lalu.
MIAMI, Amerika Syarikat - Gambar seekor buaya berwarna oren dirakamkan di Sorrento Woods, Venice di sini berhampiran rumah seorang nenek, Sylvia Methen baru-baru ini.

Pokok kasut rakyat Amerika

SAMA ADA untuk memperingati sesuatu tarikh atau memasang niat tertentu, pemandangan sebatang pokok 'berdaun' kasut sudah dianggap lumrah di Amerika dan beberapa negara Eropah.
SEBATANG pokok kapas setinggi 21 meter di Middlegate, utara Nevada, Amerika Syarikat sudah lama menjadi tarikan kepada pengembara kerana terdapat beratus-ratus pasang kasut koboi, tumit tinggi, sandal, selipar bahkan kasut luncur bergantungan di dahannya. Ia dikatakan pokok kasut terbesar di dunia.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: