Sabtu, Disember 28, 2013

GEMPAR JUTAAN KETAM KELUAR DARI HUTAN MENUJU KE PANTAI

JIKA di Lahad Datu, Malaysia baru-baru ini heboh dan gempar dengan kemunculan ikan tamban naik ke pantai hingga ribuan ekor. Di Australia lain pula yang terjadi, Di sebuah pulau yang di namakan Pulau Krismas, telah muncul lebih dari 50 juta ekor ketam merah yang tiba-tiba keluar dari hutan untuk menuju kepantai dan lautan.

GEMPAK KAPAL KOREK BUATAN MALAYSIA

DI REKA sendiri menggunakan kudrat yang ada tanpa menggunakan mesin berteknologi tinggi.
Di reka khas daripada barang terpakai untuk memudahkan mengorek kolam yang tidak boleh di lakukan oleh jentera berat yang biasa.

PADAH SUMBAT KUCING DALAM BALANG

Kucing peliharaan ini disumbat ke dalam balang sebagai hukuman kerana nakal.
TAIPEI - TAIWAN. Gara-gara tindakannya menyumbat kucing di dalam sebuah balang sebagai hukuman kerana nakal, seorang pelajar di Taiwan bakal berdepan hukuman penjara setahun dan denda jika didapati bersalah melanggar undang-undang perlindungan haiwan.

JABATAN METEOROLOGI KESAL ORANG RAMAI SEBAR KHABAR ANGIN

Kuala Lumpur: Masyarakat sepatutnya tidak cepat membuat telahan dan mempercayai sepenuhnya maklumat bencana alam yang diperoleh di laman sosial, tanpa merujuk agensi berkuasa terlebih dulu.

KOSMETIK INI MENGANDUNGI RACUN MERBAHAYA

KUALA LUMPUR - Kementerian Kesihatan menasihatkan orang ramai agar tidak membeli dan menggunakan produk kosmetik Sensual Meiji Skin Renewer Cream yang dikesan mempunyai racun berjadual asid azelaik.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: