Ahad, Januari 19, 2014

ARAB SAUDI PALING BANYAK KEMALANGAN JALAN RAYA

7,000 maut, 68,000 cedera nahas kenderaan tahun lalu
Riyadh: Kemalangan jalan raya mengorbankan lebih 7,000 orang di Arab Saudi pada tahun 2011, mencatat rekod trafik paling buruk dunia, melepasi angka korban dalam perang di Teluk, kata pegawai polis trafik. 

AIR KENCING LEMBU PENYEMBUH KANSER

INDIA – Sekumpulan penganut agama Hindu di Agra percaya air kencing lembu mampu menyembuhkan kanser. Bagi tujuan itu mereka akan beratur di kandang lembu milik DD Singhal setiap pagi bagi mendapatkan air kencing binatang tersebut.

KEPALA 'BERDURI' DITIMPA LANDAK

KEPALA Sandra dipenuhi duri landak.
Di Rio de Janeiro Seorang suri rumah mengalami kesakitan teruk selepas seekor landak jatuh atas kepalanya ketika dia keluar membawa anjingnya berjalan.

MELOYAKAN PEMBALUT LUKA BERDARAH DALAM NASI LEMAK

GELI plaster luka berdarah dalam nasi lemak
SEREMBAN - Seorang wanita terkejut bukan kepalang apabila menjumpai cebisan pembalut penutup luka dalam nasi lemak yang dihidangkan kepadanya oleh sebuah syarikat penerbangan tempatan, baru-baru ini.

KETAHUI KISAH BENAR PENYAKIT 'GOUT'

Sakit bak di gigit dengan gigi yang sangat tersangat  tajam...
PAGI itu, ibu jari kaki kiri Muazan Zainuddin, 52, terasa berdenyut-denyut dan membengkak. Dia bingkas bangun untuk mengambil ubat bagi meredakan kesakitan yang dialaminya. Malangnya, seluruh tubuh badannya tidak dapat bergerak. Kepalanya terasa pening manakala tengkuknya mengalami kekejangan hampir tiga jam.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: