Isnin, Mac 17, 2014

PENEMUAN HAIWAN MISTERI DI PADANG PASIR QATAR

Makhluk-makhluk ini melompat seperti kanggaru, mempunyai telinga seperti arnab, suaranya seperti anak ayam, kakinya seperti seekor kanggaru dan tangannya kecil seperti T-Rex ( Dinosour ganas zaman silam). Memang pelik dan luar biasa makhluk yang satu ini.

Konflik pencarian MH370 cermin ketegangan serantau, lapor akhbar Amerika

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein merayu negara luar berkongsi maklumat berhubung pesawat MH370 yang diperolehi daripada radar dan satelit masing-masing. Gambar fail The Malaysian Insider. 
Pencarian antarabangsa pesawat MH370 membawa banyak negara secara bersama-sama merungkai "misteri penerbangan luar biasa", tetapi Washington Post berkata ia juga mencerminkan kritikan tahap kelajuan penyiasatan, sama ada maklumat dikongsi kerajaan dan Malaysia mendapatkan maklumat cukup daripada pakar atau tidak.

China selar Malaysia beri maklumat ‘bercanggah’ tentang MH370

Media menebual keluarga penumpang MH370 di Beijing yang menunggu berita nasib pesawat malang itu. Gambar fail Reuters.
China mengkritik Malaysia lagi berhubung maklumat bercanggah yang diberikan berhubung kehilangan pesawat MH370, dengan media tempatan dan pengguna sosial media semakin skeptikal ketika misi mencari dan menyelamat masuk hari ke-10.

MH370: Saya Tak Peluk Islam Kalau Tengok Perbuatan Syirik Ini...

RIDHUAN TEE ABDULLAH
MENGGUNAKAN bomoh dan sihir mencari MH370 telah menjadi bahan ketawa dunia. Rakyat Malaysia di luar negara, termasuk anak-anak saya yang berada di Iskandariah, Mesir, amat malu dengan kejadian ini.

Hati-hati Aligator hidangan untuk tetamu

SEORANG tetamu merakamkan gambar aligator yang telah dimasak.
NEW YORK - Seorang cef terkenal, Gene Rurka mengetuai satu pasukan untuk menghasilkan makanan unik di Hotel Waldorf Astoria di sini kelmarin.

Anwar: Tak sangka mereka serius tuduh saya

TAJUK utama Portal berita Amerika Syarikat, Mail Online
KAJANG - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan kehilangan MH370 impak daripada kesedihan juruterbangnya, Kapten Zaharie Ahmad Shah susulan keputusan Mahkamah Rayuan yang mensabitkan beliau bersalah dan dipenjara lima tahun.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: