Rabu, April 30, 2014

Lawatan tiga hari Obama luar biasa - Tun Mahathir

KUALA LUMPUR 30 April - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad menyifatkan lawatan tiga hari Presiden Amerika Syarikat (AS) Barack Obama yang berakhir Isnin, sebagai satu lawatan yang luar biasa.

Terkini Tiada `Harta Karun' ditemui di Pulau Nangka

MELAKA 30 April - Smart Partnership International (M) Sdn. Bhd. syarikat, yang menjalankan kerja mencari harta peninggalan zaman Kesultanan Melayu Melaka dianggarkan bernilai berbilion ringgit di Pulau Nangka, gagal menemui harta itu setakat ini.

VIDEO: Lawak Habis Kesian Brader Ni Disangka Mesin ATM

Apa hal pulak mamat ni cocok kad ATM kat perut aku pulak?
Ini satu insiden yang benar-benar berlaku, bukan satu lakonan semata-mata. Kejadian lawak dan sangat lucu spontan ini berlaku di sebuah bank ketika mamat berjaket hitam ini hendak mengeluarkan duit dari mesin ATM.

Kembar unik

Shivanath dan Shivram Sahu dari Raipur di tengah India
PASANGAN  kembar siam, Shivanath dan Shivram Sahu dari Raipur di tengah India digelar pasangan istimewa kerana selepas 12 tahun mereka masih bersama.

Terkini Juruterbang AS dakwa menemui bangkai MH370

BELIAU yakin imej tersebut adalah bangkai pesawat malang MH370
TONAWANDA, New York - Seorang juruterbang Amerika Syarikat (AS) percaya dia menemui serpihan pesawat Penerbangan Malaysia MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu selepas melakukan pencarian melibatkan ribuan imej satelit secara dalam talian, lapor akhbar Mail Online kelmarin.

VIDEO: Ngeri Pesawat Penumpang Patah Balik Akibat Enjin Terbakar

PERTH – Sebuah pesawat penumpang berpatah balik di Lapangan Terbang Perth, pagi ini dan melakukan pendaratan cemas selepas salah satu enjinnya terbakar sebaik berlepas.

Penumpang pesawat Cobham Aviation memberitahu, mereka melihat api marak dan asap dari enjin yang terbakar sebaik pesawat berlepas jam 10.30 pagi waktu tempatan.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: