Sabtu, Mei 24, 2014

Sijil halal 2 produk Cadbury ditarik balik

Pengarah Jakim, Datuk Othman Mustapha
SHAH ALAM - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) telah mengambil keputusan menarik balik sijil halal bagi kedua-dua produk Cadbury yang mengandungi DNA babi serta-merta.

VIDEO: Makhluk apa yang keluar dari Mentadak ini?

Makhluk apa yang keluar dari Mentadak ini?
Mentadak ini disembur dengan racun serangga perosak sampai mati. Selepas dah mati, tiba-tiba muncul seekor 'Makhluk Pelik' panjang dari bahagian dubur mentadak ini. Seperti macam dalam filem Alien, dimana alien itu menumpang dalam tubuh manusia dan mengawalnya.

DNA khinzir: Jakim adakan mesyuarat tergempar

SHAH ALAM - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sedang mengadakan mesyuarat tergempar susulan kenyataan akhbar Kementerian Kesihatan berhubung DNA khinzir (porcine) yang dikesan dalam coklat susu kacang hazel dan buah badam Cadbury Dairy Milk.

DNA babi dikesan dalam dua produk Cadbury Dairy Milk

Hasil siasatan Kementerian Kesihatan Malaysia mendapati produk coklat susu dengan kacang hazel mempunyai DNA babi. 
DNA babi dikesan dalam dua produk Cadbury Dairy Milk
Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengambil maklum isu pengesanan DNA babi (porcine) dalam produk coklat susu dengan kacang hazel – Cadbury Dairy Milk yang tersebar luas melalui aplikasi media sosial pada 23 Mei 2014.

Gempar Pelajar tumbuk cikgu disiplin sampai pecah mulut

JOHOR BAHRU 23 Mei - Seorang guru disiplin sebuah sekolah menengah di Taman Putri Kulai dekat Kulaijaya cedera di bahagian mulut selepas dipercayai dipukul oleh seorang pelajar sekolah berkenaan semalam.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: