Ahad, Jun 15, 2014

VIDEO: PESAWAT UKRAINE DI TEMBAK JATUH 49 TERBUNUH

PESAWAT pengangkut II-76 milik Ukraine meragut nyawa 49 penumpang. 
KIEV - Para pejuang pemisah menembak  jatuh sebuah kapal terbang pengangkut milik Ukraine semasa ia hendak mendarat di bandar Luhansk awal semalam.

MISTERI PEMIMPIN MILITAN

Gemar memakai topeng apabila berdepan dengan panglimanya hingga menyebabkan dia diberi gelaran ''syeikh halimunan''.
BAGHDAD: Daripada semua pemimpin militan yang dikenali, Abu Bakr al-Baghdadi, ketua militan Kumpulan Negara Iraq dan Jajahannya (ISIL), ialah antara yang penuh misteri.

PENEMUAN ISLAM YANG MENGEMPARKAN DUNIA

KEHIDUPAN moden tidak terlepas dari penemuan-penemuan ilmuwan muslim. Projek 1001 kembali mengingatkan sejarah 1,000 tahun warisan muslim yang dilupakan.

Ada sebuah lubang dalam ilmu pengetahuan manusia, melompat dari zaman Renaisans hingga kepada Yunani, kata Pengerusi Yayasan Sains, Teknologi dan Peradaban Profesor Salim al-Hassani pemimpin 1001 Penemuan.

VIDEO: HANYA GUNA ISYARAT TANGAN HALAU GAJAH

BANGKOK  - Seorang pelancong tempatan menunjukkan keberanian menghalau seekor gajah yang sedang naik minyak, hanya menggunakan isyarat tangannya ketika melawat Pusat Perlindungan Hidupan Liar Phu Lang, utara Thailand.

VIDEO: PELIK LELAKI TERCEKIK TELEFON BIMBIT

LELAKI tidak dikenali menderita sukar bernafas sehingga dia diselamatkan.
Klerksdorp, Afrika Selatan: Insiden seseorang menderita kerana tercekik memang bukan sesuatu yang aneh, tetapi apa yang berlaku di Afrika Selatan ini boleh dianggap luar biasa.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: