Isnin, Jun 16, 2014

AWIE KESALI SIKAP KRU?

PETALING JAYA (Selangor): Penyanyi rock Awie (Wings) mengakui berasa menyesal kerana menjalinkan kerjasama dengan pihak KRU Music Group lebih-lebih apabila isu beberapa lagu dalam album terbaharu mereka terbitan syarikat itu, Menakluk Kosmos yang dicetak rompak seperti tidak diambil peduli oleh syarikat itu.

SUPERKOMPUTER BONGKAR TEKA-TEKI AYAM ATAU TELUR DAHULU

TELUR dulu ke ayam dulu?
Ini adalah teka-teki kuno yang sampai sekarang sukar ditentukan jawapannya. Masing-masing mempunyai jawapan yang tersendiri, sehinggakan sesetengah orang tidak lagi mahu melayan teka-teki yang tidak berkesudahan begini.

VIDEO: SUBHANALLAH POKOK KURMA BERBUAH LEBAT DI KELANTAN

Bulatan Jam Besar kini menjadi tumpuan ramai selepas 10 daripada 37 batang pokok kurma ditanam di kawasan itu berbuah lebat.
KOTA BHARU - “Satu keajaiban." Itu kata-kata pertama seorang pengunjung, Wan Mohd Zamanhuri Wan Mansor, 40, sebaik diajukan kewujudan beberapa pokok kurma yang kini lebat berbuah di Bulatan Jam Besar, di sini.

MENCARI RAHSIA KEKUATAN BANGSA YAHUDI

1- TIDAK banyak orang yang tahu bahawa "Superman" sebenarnya watak yang dicipta untuk menaikkan semangat bangsa Yahudi. Watak Superman "dihidupkan" oleh dua orang pelukis komik bernama Jerry Siegel dan Joseph Shuster. Ketika itu mereka memerlukan satu lambang yang kuat untuk melonjakkan morale bangsa Yahudi. Lalu mereka mencipta watak "Kal-El" yang bermakna "Tuhan" dalam bahasa Hebrew. 

BENARKAH BUKU INI DI PERBUAT DARI KULIT MANUSIA?

Kulit depan buku Des Destinees abad ke-19 dibuat menggunakan kulit manusia.
Pakar di Universiti Harvard mengesahkan satu naskhah buku dari kurun ke-19 yang tersimpan di perpustakaan pusat pengajian elit itu menggunakan kulit manusia sebagai kemasan akhirnya.

PENDUDUK GALI AKAR POKOK CARI WANITA MISTERI

Chiang Thong, Thailand: Didorong oleh mimpi aneh yang sama, sekumpulan penduduk kampung menggali akar sebatang pokok setinggi 22.5 meter di daerah Wang Chao bagi ‘menyelamatkan’ seorang wanita yang terperangkap di situ.

REMAJA 14 TAHUN TIDURI ISTERI ORANG DIMASUKI ANACONDA

Matshobana, Zimbabwe: Penduduk setempat kini gempar selepas kisah seorang remaja lelaki dimasuki cacing luar biasa gara-gara meniduri isteri orang semakin tersebar.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: