Selasa, Julai 22, 2014

HUJAN METEOR AKAN BERLAKU DI MALAYSIA PADA 28 DAN 29 AIDILFITRI

KUALA LUMPUR 22 Julai - Fenomena pancuran hujan Meteor Delta Aquarids daripada buruj Aquarius dijangka dapat dilihat di ruang angkasa Malaysia pada 28 dan 29 Julai ini sekitar pukul 10 malam sehingga subuh.

TRAGEDI MH17: FOTO SERPIHAN PESAWAT ADA KESAN TEMBAKAN, KATA PAKAR TENTERA

Foto yang merakamkan serpihan badan pesawat berukuran lebih kurang satu meter persegi
Pakar ketenteraan mengesahkan ada tanda-tanda pesawat Malaysia Airlines penerbangan MH17 ditembak jatuh dari udara selepas mendapati ada kesan serpihan bom pada badan pesawat, lapor Financial Times (FT).

TRAGEDI MH17: JET PEJUANG UKRAINE DIDAKWA TERBANG BERHAMPIRAN MH17 SEBELUM NAHAS

Pesawat pejuang jenis SU-25 yang didakwa Rusia terbang berhampiran MH17 beberapa ketika sebelum kejadian.
 Rusia menyatakan rekodnya menunjukkan sebuah pesawat pejuang Ukraine terbang berhampiran dengan pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 sejurus sebelum ia terhempas dan Kiev dan menafikan dakwaan bahawa mereka membekalkan sistem peluru berpandu atau senjata lain kepada pemisah Ukraine.

TRAGEDI MH17: MALAYSIA BERJAYA MENDAPATKAN DUA KOTAK HITAM PESAWAT MH17 HASIL RUNDINGAN DI SEBALIK TABIR

Pemisah Pro-Rusia akhirnya menyerahkan dua kotak hitam MH17 kepada Kolonel Mohamed Sakri (Jaket hitam dan memakai tshirt merah) pada Majlis sidang akhbar di Donetsk
Kumpulan pemisah di timur Ukraine menyerahkan dua kotak hitam pesawat MH17 yang ditembak jatuh pada 17 Julai lepas. Dua kotak hitam itu diserahkan kepada pakar Malaysia dalam satu pertemuan khas di bandar Donetsk.

X-C/PConfiguration After installing, you might want to change these default settings: