BAHAN-BAHAN:
400 gm udang sederhana besar (potong dua dan celur)
100 gm bawang merah (hiris)
100 gm serai (hiris)
4 tangkai cili merah (hiris)
10 tangkai cili padi (hiris)
200 gm daun bawang (hiris)
200 gm udang kering (cincang halus)
2 labu bawang besar (hiris)
1/2 sudu gula pasir
2 sudu sos ikan
2 sudu sos thai
3 biji telur ayam (pukul)
4 sudu air limau nipis
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan kuali, goreng telur menjadi telur dadar.
2. Masukkan udang ke dalam mangkuk.
3. Masukan serai, cili merah, cili padi, halia dan daun bawang. Gaulkan sebati.
4. Masukkan sos ikan, sos thai dan air limau nipis.
5. Masukkan garam secukup rasa.
6. Taburkan udang kering dan gaul rata.
7. Letakkan adunan di atas telur dan gulung seperti popia.
400 gm udang sederhana besar (potong dua dan celur)
100 gm bawang merah (hiris)
100 gm serai (hiris)
4 tangkai cili merah (hiris)
10 tangkai cili padi (hiris)
200 gm daun bawang (hiris)
200 gm udang kering (cincang halus)
2 labu bawang besar (hiris)
1/2 sudu gula pasir
2 sudu sos ikan
2 sudu sos thai
3 biji telur ayam (pukul)
4 sudu air limau nipis
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan kuali, goreng telur menjadi telur dadar.
2. Masukkan udang ke dalam mangkuk.
3. Masukan serai, cili merah, cili padi, halia dan daun bawang. Gaulkan sebati.
4. Masukkan sos ikan, sos thai dan air limau nipis.
5. Masukkan garam secukup rasa.
6. Taburkan udang kering dan gaul rata.
7. Letakkan adunan di atas telur dan gulung seperti popia.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan