Nuffnang Ads

Menarik untuk dibaca!

Loading...

Selasa, Februari 09, 2016

BANGUNAN TIN KOSONG

Tin minyak dan cat yang ditemui di sebalik runtuhan dinding bangunan di Tainan.
Gempa bumi berlakunya tidak terduga dan semuanya di luar kawalan manusia kerdil di muka bumi ini, namun begitu banyak pengajaran yang boleh di ambil iktibar dari kejadian ini. Contohnya Gempa bumi di Taiwan baru-baru ini telah mendedahkan sesuatu yang memeranjatkan!!!


TAIPEI - TAIWAN. Polis Taiwan membuka kertas siasatan selepas tin-tin minyak dan cat ditemui sebalik dinding bangunan yang runtuh akibat sebuah gempa bumi di Tainan, Sabtu lalu.

Menurut Dailymail, kerajaan bagaimanapun menafikan sebarang tuduhan dan mendakwa pembinaan bangunan tersebut mendapat permit secara sah.

Sabtu lalu, sebuah gempa bumi berukuran 6.4 skala Richter melanda Tainan, menyebabkan bangunan pangsapuri 17 tingkat tersebut menyembah bumi.

Sehingga semalam, seramai 126 penduduk pangsapuri tersebut masih hilang manakala 103 mangsa lagi terperangkap jauh di sebalik runtuhan.

Seramai 200 mangsa termasuk 41 kanak-kanak sudah dikeluarkan oleh petugas kecemasan.

VIDEO : Collapsed Taiwan apartment block reinforced with tin cans

Datuk Bandar, William Lai menganggarkan lebih 300 orang awam berada di dalam pangsapuri tersebut ketika kejadian kerana menyambut perayaan Tahun Baru Cina.

Ini Pula Antara Petikan Komen Netizen berkenaan Isu Tin Pada Bangunan :Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

X-COPYConfiguration After installing, you might want to change these default settings: