Nuffnang Ads

Menarik untuk dibaca!

Loading...

Khamis, Julai 26, 2018

Petua Hilang Resdung Cara Paling Mudah

Petua Hilang Resdung Cara Paling Mudah
Ini ada satu kisah benar dan perkongsian dari seorang rakan di FB. Kisahnya begini...

Nampak jijik kan bila dengar? Itulah yang akak alami...bau busuk dalam hidung macam bau tahi hidup tu..tak boleh nak cerita tau...sampai mula-mula akak marah laki akak..bau tahi apa dalam rumah ni? Dia nampak terkebil-kebil kepelikan tengok perangai bini-bini ku gangster ni..lama-lama baru akak sedar sebenarnya bau dari dalam hidung sendiri...
.
Resdung akak teruk ke tak?? Tak usah cerita la beb...bangun tidur macam nak pecah kerongkong asyik bersin...hidung ni kalau boleh cabut lepas tu akak bawak pergi spa cuci kejap, sental-sental mesti syok...nak dijadikan cerita, hari tu akak jumpa dengan seorang doktor & dia pun merupakan pakar herba...ambil peluang la tanya oiii...sebab tak tahan dah hidung ni gatal macam apa...sampai sakit kepala akak...
.
Doktor tu sendiri cakap...kalau pergi hospital dia just bagi antibiotics untuk matikan kuman...tapi sampai bila nak makan ubat hospital kan?? doktor tu pun ajar akak....satu petua.
.
ambil sebatang kayu manis bakar dia kemudian sedut asap tu...sedut guna lubang hidung...fuhhh mencabarr...sebab kayu manis ni boleh bertindak sebagai antiseptic semulajadi yang boleh membunuh kuman...kayu manis ni boleh mengeringkan lendir & bengkak resdung kita ni...memang pedih tapi serious akak cakap lega sangat hidung...rasa kosong...nak bernafas pun senang...dah 4 hari akak amal buat ni..percaya tak?? Bangun tidur dah tak bersin. Hidung ni rasa bersih & tak gatal lagi hebat betul penangan kayu manis ni!
.
Kalau yang muka ada parut anda cuba parut kulit kayu manis ni...sapu dekat muka...memang pedih tapi hasil dia wow...parut pudar...so ni lah rahsia resdung akak sekarang...dah tak da bau tahi...bau kayu manis pulak dalam lubang hidung.

Tak salah mencuba kan...

kredit: suzyhoney
#petuahilangresdung

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

X-COPY



Configuration After installing, you might want to change these default settings: